Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Aberdeen Kıdemli Yatırım Müdürü James Athey Bloomberg HT'deki Fokus programında Güzem Yılmaz'a konuk oldu. Athey dolarda ralli beklediğini, buna bağlı olarak gelişen piyasalarda volatilitenin devam edebileceğini söyledi.  

ABD'de teknoloji hisselerindeki sert hareketleri değerlendiren Athey "Bu şirketler parasal genişleme ve likiditeden en fazla faydalanan şirketlerdi. Bu yüzden bu kadar etkilendiler" dedi.

Athey ABD ekonomisinin hala güçlü olduğunu, Fed'in sıkılaşmaya devam edeceğini, ekonominin bununla baş edebilecek durumda olduğunu dile getirdi.

GELİŞEN PİYASALAR İÇİN EN BÜYÜK RİSK..

Gelişen piyasalar için en büyük riskin ticaret savaşlarından ziyade Fed'in politikası olduğunu kaydeden Athey şu değerlendirmeyi yaptı;

"ABD ve Çin'in ticaret savaşları konusunda bir anlaşmaya varacağını düşünüyorum. Fed'in politikası gelişen piyasalar için çok daha önemli..Krizden sonra birçok altyapı yatırımı yapıldı, bu ekonomiler yapısal değişiklik yapabilmek için borçlandılar. Bunların da çoğu euro ve dolar cinsinden borçlar. En büyük zayıflık sebebi bu. Dolar rallisi görmeyi ve gelişen piyasa varlıklarında daha fazla volatilite ve düşüş görmeyi bekliyorum"