Advertisement
HABERLER ABONE OL

Garanti Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdürü Tufan Cömert, Bloomberg HT'de Barış Esen'in Küresel Piyasalar programına konuk oldu.

Tufan Cömert, "ABD'de bir Trump-Fed tartışması var. Trump, Fed'e minnettar olmalı. Gelecek sene için Fed üyelerinden 3 faiz artışının cepte olmadığı yönünde. Global piyasalarda küresel büyümeye dair kaygılar gerçekleşirse Fed mutlaka frene basacaktır an itibarı ile Fed'in gelecek yıl üç faiz artışı yapması ciddi şekilde fiyatlanıyor" dedi.

Tufan Cömert, "Bir süredir ABD'de teknoloji hisselerinde ciddi düşüşler yaşanıyor. Çok uzun süredir değerleri arşa ulaşmış bu teknoloji hisselerindeki değerlemelerin artık bir miktar normalize olduğu bir dönem başladı. Burada ciddi satışlar sözkonusu olunca bu durum artık küresel büyüme kaygılarına döndü. ABD'de dayanıklı mal siparişleri çekirdek verisinde hiçbir bozukluk yok, enflasyon trendi yok, ücretlerde hızlı bir artış yok. Yani MABD'de altı ay öncesine göre değişen hiçbir şey yok. Sadece büyüme bir miktar yavaşladı ancak büyüme yine devam ediyor" şeklinde konuştu.