Bloomberght
Bloomberg HT Haberler 4. TEB Nakit Yönetimi Akademisi “Stratejik Dayanıklılık” temasıyla gerçekleşti

4. TEB Nakit Yönetimi Akademisi "Stratejik Dayanıklılık" temasıyla gerçekleşti

Nakit Yönetimi alanındaki güncel gelişmeleri ve trendleripaylaşmak amacıyla bu yıl dördüncüsüdüzenlenen TEB Nakit Yönetimi Akademisi 22 Kasım Perşembe günü gerçekleştirildi. TEB Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gülümser Özgün Henden'in açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte, dönüşen dünyada nakit yönetimi, son gelişmeler ve trendler uzman isimlerin katılımıyla masaya yatırıldı

Giriş: 22 Kasım 2018, Perşembe 14:56
Güncelleme: 22 Kasım 2018, Perşembe 14:56

Türk Ekonomi Bankası (TEB), 2015 yılında ilkini gerçekleştirdiği TEB Nakit Yönetimi Akademisi’nin dördüncüsü500’e yakın katılımcı ile 22 Kasım Perşembegünü, Raffles Otel İstanbul’da düzenledi. Geçen yıl katılımcı memnuniyetinin yüzde yüz olarak gerçekleştiği etkinliğin teması bu yıl “Stratejik Dayanıklılık” oldu. Etkinlikte nakit yönetimi alanındaki son gelişmeler ve geleceği belirleyecek trendler,uzman isimlerin sunumları ve çeşitli konularda düzenlenen panellerde ele alndı.

TEB Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gülümser Özgün Henden’in açılış konuşmasıyla başlayan TEB Nakit Yönetimi Akademisi’nde, Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı, Ekonomist Özgür Demirtaş ana konuşmacı olarak yer aldı. Demirtaş, “Türkiye, Dünya Ekonomileri ve Gelecek” başlıklı konuşmasında dünyada yaşanan gelişmelere, ticaret savaşlarının Türkiye’ye olan etkilerine ve yeni teknolojilerin ekonomi üzerindeki etkilerine değindi.

Bu yıl dördüncü kez düzenlenen TEB Nakit Yönetimi Akademisi’nde açılış konuşmasını yapan TEB Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gülümser Özgün Henden,“Geçtiğimiz yıllarda TEB Nakit Yönetimi Akademileri’nde dijitalleşmeyi, Endüstri 4.0’ı konuştuk. Bu yıl ise dünya çapında artan belirsizlikler, ticaret savaşları, kur dalgalanmaları gibi sebeplerle stratejik dayanıklılığın öncelikli konumuz olması gerektiğine karar verdik. Stratejik dayanıklılık, reaktif değil, proaktif bir süreç. Zorluklarla karşılaşınca toparlanmak değil, zorlukları ön görmek, değişimin ardından tepki vermek değil, her an değişime hazır olmak demek” dedi. Stratejik Dayanıklılık kavramının elde etmesi zor bir hedef olduğunu vurgulayan Henden, sözlerine şöyle devam etti:

“Tam bu süreçte TEB müşterilerimizin stratejik dayanıklılığını artırmak için onlarla birlikte çalışıyoruz. Girişim Evleri’mizle start-uplara destek veriyor, teknoloji ekosistemimiz ve teknoloji start-uplarımızla kurumsal müşterilerimizi bir araya getiriyoruz. Müşterilerimize risk analizleri yapıyor, ne tür hazine risk yönetimi ürünleri kullanmaları gerekiği konusunda danışmanlık veriyoruz. MüşterilerimizinTEB FX platformumuz ile piyasayı gözlemleyebilmelerine ve işlem yapabilmelerine olanak sağlıyoruz. Dış ticaret ekibimizle kurumsal müşterilerimize ihracat vesaiki hazırlama ve dış ticaret danışmanlığı hizmeti de veriyoruz. KOBİ’lerimize ise TEB’le Dış Ticaret portalımız ve KOBİ danışmanlarımızla destek oluyoruz. Nakit Yönetimi çözümlerimizle müşterilerimize operasyonel süreçlerinde ve risk yönetiminde katkıda bulunuyor, altyapı yatırımlarımızla ödemeleri hızlandırıyor ve şeffaflık sağlıyoruz.”

“TEB Nakit Yönetimi olarak inovasyonu sürekli sürdürüyor, teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bu doğrutuda ürün gamımızı genişletmeye ve devreye alınan yeni ürün ve hizmetlerimizle müşterilerimizin hayatlarını kolaylaştırmaya devam ediyoruz. Örneğin ödeme ve tahsilat gibi alanlarda elektronik çözümlerin tercih edilmesi, sistemsel güvenlik altyapısı oluşturulmasına olanak sağlıyor. Sistemsel altyapılar insan hatasına açık olmadığı gibi iç denetim dönemlerinde de firmanın işini kolaylaştırıyor. Tüm bu katkılar neticesinde ise firmalar önemli ölçüde iş gücü tasarrufu sağlıyor. İş gücü artışına gerek olmadan ciro büyümesi yakalıyor veya mevcut iş gücünü daha farklı, katma değerli alanlarda değerlendirebiliyor.”

75 ülkeye uzanan destek ağı

Henden konuşmasında TEB’in global erişim ağına da değinerek,“Tüm bu hizmetlerimize ek olarak ortağımız BNP Paribas’ın 5 kıtada 75 ülkeye yaygın varlığıyla müşterilerimizin global ölçekte faaliyetlerini destekliyor ve 100’ü aşkın Trade Center ile yeni pazarlara açılma konusunda danışmanlık veriyoruz” dedi.

TEB Nakit Yönetimi Akademisi’nde farklı sektörlerden isimler söz aldı

Alanında uzman isimlerin katılımıyla gerçekleşen TEB Nakit Yönetimi Akademisi’nde çeşitli paneller de düzenlendi. Panellerde farklı endüstrilerde faaliyet gösteren kurumsal firmalar kendi deneyimlerini paylaşırken, gündemdeki konular etrafında yaptıkları tercihleri, sağladıkları faydaları, karşılaştıkları zorlukları, gelecek için hedeflerini samimiyetle açıklayarak benzer şirketlere yol gösterdi.

“Stratejik Risk Yönetimi” panelinde belirsizlik dönemlerinde risk yönetimine çok taraflı bakmak gerektiği vurgulanırken müşteri, tedarikçi, banka, kur, faiz gibi pek çok bilinmezi yöneten firmaların temsilcileri, riski nasıl ölçtüklerini ve risk yönetiminde kullandıkları yöntemleri anlattılar. Panelde Ak Gıda Grup Finans Müdürü Emre Terzi, Eaton Polimer Türkiye Mali İşler Direktörü Görkem Kumbaracı, LorealTüketici Ürünleri Bölümü Finans Direktörü Onur Kandemir ve PepsiCo Hazine ve Vergi Müdürü Osman Karakuş söz aldı.

ReDesign Kurucu Ortağı Yiğit Kulabaş, “Geleceğe Şekil Vermek” başlıklı konuşmasında teknoloji trendlerini dinleyicilere aktarırken kurumsal şirketlerin başarılı sonuçlara ulaşmak için teknoloji yatırımlarına nasıl bir stratejiyle yaklaşması gerektiğine değindi.

“Teknolojinin Faydası Ölçülebilir mi?” panelinde ise, nakit yönetiminde yeni dijital çözümlere geçen firmalar verimlilik artışlarını ve risk yönetimi etkilerini değerlendirdiler.Panelin konuşmacıları BTA havalimanı Finans Müdürü Atalay Tarhanlı, Acıbadem Sigorta Tahsilat Müdürü Ayşegül Tekfidan, Turkcell Bilgi Sistemleri Kıdemli Analisti Derya İmamoğlu ve Shaya Grup Hazine Direktörü Mahmut Sürmen oldu.

“Yeni Perspektifler ve Riskler” konulu ekonomi panelindeBloomberg HT Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Başaran ve TEB Yatırım Araştırma Direktörü Işık Ökte Türkiye ekonomisini değerlendirdiler. Küresel bazda ve Türkiye özelinde fırsatları ve riskleri irdelediler.