Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Müsiad Expo kapanış töreninde gündeme dair açıklamalar yayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;  

 

"Faizsiz konuk finansman sistemini kendi alanında yeni bir alternatif olarak görüyoruz. Geçmişinde sömürge lekesi olmayan bir millet ve devlet olarak gittiğimiz her yerde bunun farkını ortaya koyuyoruz. Darbe girişimine rağmen 5,8 büyüdük. Türkiye'nin milli gelirini 236 milyar dolardan 851 milyar dolara çıkardık. Dövizde bir dalgalanma süreci yaşansa da, döviz rezervimizi 90 milyar dolara çıkardık. Ekonomideki genel ilerleme yanında temel hizmetlerde de tarihi yatırımlara imza attık. Öğretmen sayısını 920 bine çıkartarak bu alandaki sorunları büyük ölçüde çözdük"

"Sağlık sistemini baştan sona değiştirdik, yeniledik. Ülkemizde genel sağlık sigortası şemsiyesi dışında kimse yoktur. Biz geldiğimizde Bay Kemal'in SGK'nın başında olduğu dönem bu ülkenin adeta bir intihar dönemiydi. Sigorta hastanelerinin kapısında bu millet inim inim inletildi. Bu zat çıkmış şimdi ameliyatların yapılmadığını söylüyor. Yalansa bunda, iftiraysa bunda. Gece başka yatıyor, sabah başka kalkıyor. Siyaset yalan söyleme sanatı değil, insanları dürüstçe, adil yönetme sanatıdır. Sağlık çalışanı sayımızı 928 bine, doktor sayımızı 231 bine çıkardık. Bay kemal bunlardan haberin var mı? İnanın yoktur."

"Karanlık güçlerin üstümüze saldığı ne kadar örgüt var ise hepsini tepeledik, tepelemeye de devam ediyoruz."

"Dünyanın 10 dev eserinden altısını ülkemizde inşa ettik. Cumhuriyet Bayramı'mızda ilk etabını açtığımız havalimanımız ile 2023'te 150 milyon yolcu taşıyacağız. Gerekirse 200 milyona kadar da bunu çıkaracağız. KOBİ'lere, AR-GE'lere özel önem verdik. Savunma Sanayii en büyük ilerlemeyi kaydettiğimiz alanlardan biri oldu. Savunma Sanayii'ndeki potansiyelimiz göreve geldiğimizde 20 milyar dolardı, şu anda 65 milyar dolar seviyesine çıktık. Kendi kendimize yeter durumdayız, yeterli mi, değil. Daha da geliştireceğiz"

"Türkiye'nin kat ettiği mesafe önemlidir ama hedeflerimiz daha önemlidir. Yurt dışından gelen saldırılarla gecikmeler yaşasak da kararlıyız. Ülkemizi 2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmek istiyoruz. Kendimiz ile birlikte tüm dostlarımızı da ileri taşımak istiyoruz. Paylaşmayı bile bir ülke olarak gönül kapımızı da açık tutuyoruz. Türkiye, 4 milyon mazluma ev sahipliği yapıyor. Ensar olmak kolay değil, bu muhacirlere her türlü hizmeti veriyoruz." 

"Yatırım ofisimiz başta olmak üzere tüm kurumlarımız girişimcilerimizin emrine amadedir. Ülkemize yatırım için gelen herkesin tüm imkanlarımızla yanındayız. Dünya kazan, biz kepçe dolaşacağız. Hedeflerimizi anlatacağız, dinleyeceğiz. Böylece adım adım ilerleyeceğiz."

 

AA