Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed Başkan Yardımcısı Richard Clarida, ABD para politikasının optimal uzun vadeli ayarına yaklaşması ile birlikte, merkez bankasının kademeli faiz artırımı yaklaşımının uygun olduğunu söyledi.

Clarida, New York'ta Salı günü The Clearing House and Bank Policy Institute'un yıllık konferansında yaptığı konuşmada, "Ekonominin Fed'in çifte hedefi ile uyumlu bir noktaya doğru hareket etmesi ile birlikte, riskler daha simetrik bir hale geldi ve mevcut çevrimin başladığı üç yıl öncesine nazaran daha az aşağı yönlü eğilim gösterdi" dedi.

Clarida, "Kademeli faiz artırımları, enflasyonun yüzde 2 hedefimize yakın dolduğu bir dönemde, Fed'e politika faizinin ve işsizlik oranının nihai gideceği yer konusunda daha fazla bilgi biriktirmesine olanak tanıyor" dedi.

Yavaşlayan küresel büyüme görünümü, ABD konut piyasasında ve işletme yatırımlarında görülen bir miktar yumuşama ile karşı karşıya kalınması ile birlikte, Fed yetkilileri, gelen verilerin önümüzdeki yıl boyunca para politikasının izleyeceği yolu nasıl şekillendiriceği konusunda iletişimde bulunmaya çalışıyor.

Clarida, açıklamasında, faizlerin Fed'in, Aralık 2015'te faiz artırım çevrimini başlattığı döneme göre nötr faize çok yakın olsa bile, yeni verilerin gelmesi ile birlikte, "belirsiz" nötr politika faizine ve istikrarlı fiyatlarla uyumlu işsizlik oranına ilişkin tahminlerini güncellemekte olduğunu söyledi ve