Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dolar/TL düşüşünü bugün de sürdürüyor. Kur bugün %0.6 düşüşle 5.24'e kadar geriledi..Euro/TL de 5.92 - 5.95 bandında dalgalanıyor.

ABD'de bugün açıklanan ve ekonominin 3. çeyrekte beklendiği gibi % 3.5 büyüdüğünü gösteren veri sonrası kur 5.25'lerdeki seyrini sürdürdü.

Merkez Bankası'nın sıkı duruşu, petrol fiyatlarının düşüşü, Fed'in gelecek sene daha az faiz artışı yapacağı beklentisi son dönemde Türk Lirası'nın dolar karşısında değerlenmesinde etkili oldu.

Ağustos'ta gördüğü rekor seviyelerden bu yana %33 değerlenen Türk Lirası, bu ay da 2002'den beri en iyi Kasım ayı getirisini kaydetmeye hazırlanıyor.

Deniz Yatırım Stratejisti Orkun Gödek bugün yolladığı bir notta dolar/TL'de Türk Lirası aleyhine negatif yönlü ayrışma beklentisinde olmadıklarını belirterek "Fed Başkanı Powell’ın gerçekleştireceği sunum gün içi işlemlere yön vereceğinden yakından takip edilmeli." dedi.

"KÖPÜK GİTMİŞ DURUMDA"

GCM Menkul Kıymetler Araştırma Uzmanı Enver Erkan ise Bloomberg HT'ye yaptığı değerlendirmede "kur bu seviyelerde konsolide olma eğiliminde. Ağustos'ta ABD ile diplomatik ilişkilerin dip yağtığı dönemde gelen köpüğün tamamın yakını gitmiş durumda. Bu seviyeler gerileme eğilimini hala destekliyor. 5.22'nin aşağısında 5.17'ler görülebilir. Petrol fiyatları da destekleyici olmaya devam edebilir." ifadesini kullandı.  

Fed Başkanı Jerome Powell bugün New York Ekonomi Kulübü'nde Türkiye saatiyle 20:00'de konuşacak.