Advertisement
HABERLER ABONE OL

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arjantin'deki G20 Liderler Zirvesi'in ardından gerçekleştirdiği Paraguay ve Venezuela ziyaretlerini tamamlayarak özel uçak "TC-TRK" ile saat 14.40'ta Ankara'ya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara Valisi Vasip Şahin, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve beraberindeki heyet karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle;

"Liderler zirvesinin 13’üncüsü yapmak üzere gitmiştik, Bu seyahatimizde de bugüne kadar olanlar geçmişi bugünü, G-20 zirvesinin değerlendirilmesi fırsatını bulduk. İlk zamanlar 6 ay arayla yapılıyordu daha sonra yılda bir yapılmaya başlandı.

Adil ve sürdürebilir kalkışma için küresel ticaret ve ekonominin karşı karşıya kaldığı yapıları ve ortaya çıkan risk ve tehlikeleri ele aldık. Terörün tüm formlarına karşı dayanışma ve samimiyetle yapılmasının altını çizdik.

Dünyada en büyük göç yolunun en büyük mülteci ev sahipliğine ev sahipliği yapan ülke olarak bu konulara değindik.

Tüm dünya takdirle karşılanan çalışmalara da değindik. Uluslararası sorumluluk ve yük paylaşımı üzerinde durduk. G20 marjında ayrıca Rusya, ABD ve Birleşik Krallık liderleriyle ikili görüşmeler gerçekleştirdik'

GÜNEY AMERİKA ZİYARETİ

Paraguay'ın dost olduğunu gördüm. İlgileri memnun etti. Türkiye'de büyükelçilik açacaklar aynı hassasiyeti biz de göstereceğiz. 

Terörle mücadele konusu burada da gündeme geldi. Liderler zirvesinde örneğin Cemal Kaşıkçı konusu da gündeme geldi. Fakat ikili görüşmelerimizde Kaşıkçı meselesi çok gündeme geldi. Cemal Kaşıkçı konusunu etraflıca anlattığım gibi işin başından gelinen noktaya kadar uluslararası medyaya anlatma fırsatım oldu. 

(Yerel seçimler) Bu iki arkadaşımız aralarında işin teknik detaylarını tartışıyorlar. Etraflı görüşmeyi bugün yarın kendisiyle yapacağız. Bunu kendilerinden dinleyeceğiz. Bu süreç içerisinde sayın Bahçeli'yle bir araya gelmemiz kaçınılmazdır.  Cumhur ittifakını çok sağlam çok diri tutmamız gerekiyor. 

(istanbul adayınız Binali Yıldırım mıdır?) İstanbul'la ilgili biraz sabırlı olacağız. Meclis çalışmalarıyla nedeniyle biraz sabırlı olacağız. 

 

 

haberturk.com