Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg HT'ye konuşan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut Ocak - Eylül dönemi itibariyle Türkiye'ye gelen yatırımlarda artış olduğunu bildirdi. Ermut, Eylül ayı sonu itibariyle doğrudan yatırım tutarının 8.1 milyar dolar olduğunu dile getirdi.

Ermut konuya ilişkin olarak, "Birkaç ay önce yaşadığımız kur dalgalanmalarını da göz önüne aldığımızda rakamların artması önemli. Şimdi alınan önlemlerle birlikte düzelme etkilerini de görmeye başladık. İnşallah yeni yönetim sisteminin yönetişimle ilgili getirdiği hızlı karar alma süreçlerinin yararlarını görmeye başladıkça doğrudan yatırım rakamlarına da pozitif etkisi olacağını tahmin ediyoruz." ifadesini kullandı.

Bu sene doğrudan yatırımların geçen seneye göre yükseldiğini öngören Ermut yılın artışla kapanacağını belirtti.

Ermut sözlerini şöyle sürdürdü; "önceden sektör bazlı teşvikler verilirken şimdi hem stratejik önemine göre, hem de proje bazlı teşviklerle yatırımcının önünü açıyoruz...

Enerji sektöründe ekipman üretimini artırmak için pek çok adım atılıyor. Ekipman üretimini artırtıp maliyetleri düşürünce bu kez enerji yatırımlarını çekme potansiyelimiz artıyor. Bu durumun yansımalarını yatırım ortamında görmeyi arzu ediyoruz. Bu tip yatırımları artırmak için elimizden geleni yapacağız"