Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri Perşembe günkü işlemlerde geriliyor.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Sidney'den Şangay'a endekslerin gerilemesiyle, Ekim'den bu yana en kötü iki günlük düşüşünü gerçekleştirmeye yöneldi.

Hong Kong hisse senetleri, Huawei CFO'sunun ABD'nin yaptırımlarını delmek suçlamasıyla Kanada'da göz altına alınmasının ardından, ticaret gerginliğinin yeniden alevlenmesi endişeleriyle düşük performans sergiledi. 

Çin'in Çarşamba günü ABD'ye yönelik ticaret taahhütlerini yerine getirmek üzere hızlı bir şekilde hareket edeceğini açıklamasına karşın Kanada'nın Çinli Huawei'nin CFO'sunu tutuklaması ve ABD'ye gönderilmesi ihtimali algıyı olumsuz etkiledi. ABD Başkanı Donald Trump, Çarşamba günkü açıklamasında Çin'in ticaret konusunda “çok güçlü sinyaller” gönderdiğini söylemişti.

Çin'in Çarşamba günü ABD'den doğal gaz ve soya fasulyesi ithal etmek üzere hazırlıklara başladıklarını belirtmesi hisseler üzerindeki satış baskını hafifletti.

Saxo Capital Markets stratejisti Eleanor Creagh, Bloomberg Television ile gerçekleştirdiği mülakatta, “Huawei CFO'suna yönelik bu hamle işleri bozdu. Bu, Trump ile Xi'nin arasındaki ateşkesin, ABD ile Çin arasında bozulmayı sürdüren ilişkinin iyileşmesi yönünde pek faydalı olmadığını gösteriyor” dedi.

Endeks Özetleri

-MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.9 azaldı.

-Japonya Topix Endeksi yüzde 2.2 geriledi.

-Hang Seng Endeksi yüzde 2.6 geri çekildi.

-Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.5 düştü.

-Kospi Endeksi yüzde 1.4 azaldı