Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dün %1'in üzerinde artışla 5.32'den 5.40'ın üzerine yükselen, günü de 5.37 seviyelerinde tamamlayan Dolar/TL yeni günde de 5.40 seviyesini gördü.

Kur sabah erken saatlerde 5.36'da başlamasının ardından yükselişe geçerek 5.40'e çıktı, Euro/TL 6.0.7'den 6.10'a, sepet kur 5.71'den 5.74'e yükseldi.

Yurt içinde bugün kritik bir veri akışı beklenmiyor, ABD'de Kasım ayı enflasyon verileri takip edilecek. Yarın TCMB'nin faiz kararı piyasaların radarında olacak. Bloomberg HT'nin anketine katılan kurumların beklentisi, faizlerde bir değişiklik olmayacağı yönünde.

QNB Finaninvest Başekonomisti Burak Kanlı Merkez Bankası'ndan değişiklik beklemediğini belirterek "Söyleminde de piyasa üzerinde etkili olacak değişiklik beklemem. Son dönemde Merkez Bankası faiz indirir mi tartışması oldu. Bu tartışmaların ışığında Merkez Bankası muhtemelen bu yönde sinyal vermek konusunda da dikkatli olacaktır" değerlendirmesini yaptı. Kasım ayı enflasyon verisinin beklentiden düşük gelmesi sonrası kur, faiz indirimi beklentileriyle 5.45'li seviyelerin üzerini görmüştü.  

Bu hafta kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin kredi notu değerlendirmesini de açıklaması bekleniyor.

TÜRK VARLIKLARINDA DÜNKÜ HAREKET

Borsa %0.46 düştü, tüm alt endeksler de düştü. TL, dün diğer gelişen ülke para birimlerinden negatif ayrıştı.  Faizler ise sert yükseldi.