Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Dünyanın en büyük alacak sigortası şirketleri arasında gösterilen Atradius, ihracatçı Türk şirketlerin alacaklarını tahsil edememesi durumunda, fatura tutarının yüzde 90’ını ödemeyi taahhüt ediyor. 50’den fazla ülkedeki stratejik varlığı ile ticari alacak sigortası, kefalet sigortası ve tahsilat hizmetleri sunan İspanya merkezli Atradius, 2007 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteriyor.

Alacak sigortası ile geleceğini güvence altına almak isteyen şirketler, yaptırdıkları poliçeyle birlikte çalıştıkları mevcut veya potansiyel müşterilerinin finansal analizlerini önceden bilerek ticaretlerinde minimum risk alıyor.

'İHRACAT İÇİN KUZEY AMARİKA ÖNE ÇIKACAK'

2019 yılında yüzde 50 büyüme hedefleyen Atradius Türkiye, yeni pazarlarda müşteri kazanmak isteyen firmalara bir anlamda ihracat danışmanlığı da yapıyor. Genel Müdür Taner Işık, tekstil, demir-çelik, otomotiv, beyaz eşya gibi imalata dayalı tüm sektörlerin ihracat konusunda avantajlı konumda olduğunu söylüyor. Özellikle ekonomisinde yüksek büyümeyi sürdüren Kuzey Amerika’nın ihracat için öne çıkan bölgelerin başında geldiğini belirten Işık, Sahra Altı Afrika ve Güney Amerika’da bazı ülkelerin Avrupa Birliği gibi geleneksel pazarlara kıyasla ciddi büyüme potansiyeli taşıdıklarını ifade ediyor.

Firmaların satışlarının azaldığı, finansman ulaşımının zorlaştığı ve likidite sorununun arttığı dönemlerde alacak sigortası poliçesi bulunan şirketlerin güvenli ticaret yapmaya devam edebildiğini ifade eden Işık, “50’den fazla ülkede, 160 ofis ve 4 bine yakın çalışanımızla sahip olduğumuz bilgi birikimini Türkiye’deki iş ortaklarımıza aktarıyoruz” diye konuştu.