Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin yetkilileri, Fed Başkanı Jerome Powell'ın görevinin güvende olduğu konusunda finans piyasalarına güven vermek için adım attı. Fed'in geçtiğimiz haftaki faiz artırımının ardından Trump'ın Powell'ı görevden almayı değerlendirdiği yönünde haberler çıkmıştı.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin Cumartesi günkü Twitter iletisinde, konuyu başkan ile görüştüğünü ve Trump'ın merkez bankası başkanını görevden alma yetkisine sahip olduğunu düşünmediğini söylediğini belirtti.

Beyaz Saray'ın yeni özel kalemi Mick Mulvaney, Pazar günkü açıklamasında Mnuchin ile konuştuğunu ve Trump'ın “Bir Fed başkanını görevden alamayacağını yeni farkettiğini” söyledi. Trump ise konuyla ilgili yorumda bulunmadı.

Mnuchin ve Mulvaney'in açıklamalarının ardından Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sarah Sanders, bir cümlelik e-posta iletisinde Powell'ın görevden alınmasına ilişkin herhangi bir plandan haberdar olmadığını söyledi.

Mnuchin, Trump'ın “Hiçbir zaman Başkan Jay Powell'ı kovmayı ifade etmedim, zaten öyle bir yetkim olduğunu da sanmıyorum.” dediğini söyledi.