Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Geçen hafta Fed'in faiz artışı ve Başkan Powell'ın açıklamalarıyla dalgalanan Dolar/TL yeni haftaya 5.31 seviyelerinde başladı. Kur daha sonra düşüşe geçerek 5.28'e geriledi. Euro/TL 6.05'ten 6.03'e inerken, sepet kur 5.66'da seyrediyor.

Dolar, ABD Başkanı Donald Trump'ın Fed'in geçen haftaki faiz artırımının ardından Başkan Jerome Powell'ı görevden almayı değerlendirdiği haberiyle, G – 10 paralarının tamamı karşısında geriledi.


GCM Menkul Kıymetler Araştırma Uzmanı Enver Erkan Bloomberg HT'ye yaptığı değerlendirmede yılın son haftası olması nedeniyle küresel piyasalarda düşük hacimler olacağını, bu nedenle Türk varlıklarında mevcut eğilimin korunacağını söyledi.

Erkan "Fed'in faiz kararından sonra Trump'ın Powell'ı görevden alacağına dair endişeler ortaya çıktı. Türk varlıklarına ilişkin dinamikler ise olumlu. Özellikle Trump'ın Suriye'den çekilme planıyla jeopolitik risk anlamında daha olumlu konumdayız. Ama dışarıdaki sert atışlar zaman zaman TL'de tepkiler görülmesine neden olabilir. Kurda şu an geniş bant 5.50 - 5.15 bandı. 5.32 bariyer bölgesi. Yukarıda ana bantları aşmadıkça kurda ekstra volatilite beklemiyoruz." şeklinde konuştu.

Ak Yatırım yolladığı bir notta yılın son tam haftasına, Noel Tatili nedeniyle yurtdışı piyasaların genelde kapalı olduğu görece sakin bir atmosferde başlandığını söyledi. Notta "Sabah, seans öncesi işlemlerde dolar/TL’nin 5.31 düzeylerinde seyrettiği görülüyor. ABD ile ilişkilerde son dönemde artan işbirliği mesajları piyasanın risk alma iştahına olumlu etki sağlayabilir. Buna paralel olarak Borsanın haftaya hafif alım yönünde bir eğilimle başlayacağını öngörüyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Bugün yurt içinde ve yurt dışında kuru etkileyecek önemli bir veri akışı bulunmuyor.