Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD'de kısmi hükümet kapanması üçüncü gününe girmesinin ardından kanun yapıcılar Noel tatili nedeniyle Washington'dan ayrıldılar.

Geçmişteki hükümet kapanmalarının aksine bu kez, Kongre ve Beyaz Saray hükümeti yeniden açmak için birbiriyle yarışmıyor.

ABD Başkanı Trump tatil amaçlı seyahatini iptal ederek Beyaz Saray'da kalırken, başkan ile müzakereden sorumlu Kongre liderlerinin ofisleri kepenk indirdi.

Önceki hükümet kapanmaları, Washington'da kriz havası estirerek gece gündüz süren görüşmelere, neden olurken, bu kez durum farklı. Temsilciler Meclisi ve Senato'da en erken oylama 27 Aralık'ta gerçekleştirilebilir ancak Demokratlar, iki tarafın anlaşmaktan çok uzak olduğunu belirtiyor.

Bir anlaşmaya varılmaması durumunda birçok kanun yapıcı, Kongre'de Demokratların Temsilciler Meclisi'nin kontrolünü aldığı 3 Ocak'ta başlayacak yeni oturuma kadar geri dönmeyecek.

Beyaz Saray Bütçe Direktörü Mick Mulvaney, Fox Sunday News'da “Kapanmanın ayın 28'inin ötesine ve yeni Kongre'ye geçmesi gayet olası.” dedi.