Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hükümetinden bir heyet, konu hakkında bilgiye sahip iki kaynağa göre, 7 Ocak haftası, Çinli yetkililerle ticaret konusunda görüşmelerde bulunmak üzere Beijing'e gidecek.

ABD Ticaret Temsilci Yardımcısı Jeffrey Gerrish heyete başkanlık edecek ve heyette Uluslararası İşlerden Sorumlu Hazine Müsteşarı David Malpass da yer alacak.

Gelecek ay yapılacak olan bu toplantı, ABD Başkanı Donald Trump ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in bu ay Arjantin'de düzenlenen G-20 zirvesi sırasında gerçekleştirdikleri ve tarifeler konusunda 90 günlük ateşkes kararının alındığı toplantıdan bu yana ilk yüzyüze görüşme olacak. ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, geçen hafta yaptığı açıklamada, ABD heyeti ve Çinli muadillerinin telefon yoluya görüştüklerini söylemişti.

Bu toplantı, dünyanın en büyük iki ekonomisin ticaret gerilimi konusunda ilerleme sağlamakta olduğuna ilişkin beklentileri güçlendirdi. Beijing bu hafta, ekonomisini dışa açma ve iç tüketici için maliyetleri düşürmek amacıyla, tarife indirimlerinin üçüncü turunu açıklamış ve 1 Ocak'tan itibaren 7002ün üzerinde malın ithalat vergisini düşürmüştü.