Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed Başkanı Jerome Powell, geçtiğimiz ay ABD ekonomisine yönelik olumlu değerlendirmede bulunmuştu. O zamandan bu yana Fed Başkanı'nın değerlendirmesini aşağı çekmek için çeşitli sebepleri oldu.

Bir yandan istihdam verileri güçlü geliyor ve tüketim rakamları iyi görünüyor. Diğer yandan son imalat, konut rakamları ve piyasa göstergeleri merkez bankasına endişe etmesi için daha fazla sebep verdi. Bu nedenle Powell, Cuma günü TSİ 18:30'da Atlanta'da gerçekleştireceği konuşmasında -söylediği gibi veriye bağlı yaklaşımı esas alırsa- daha temkinli bir duruş benimseyebilir.

Charlotte, North Carolina'da Wells Fargo küresel ekonomisti Jay Bryson, “Vereceği mesaj önceden belirlenmiş bir patikada bulunmadığımız olacaktır.” dedi. Powell'ın duraklama sinyali vermeden duruşunun hafif güvercinleşmesini bekleyen Bryson, “'Gelecek verileri izleyeceğiz, büyüme yavaşlıyor, finansal koşullar sıkılaştı ve duruma göre tepki vereceğiz' demeyi sürdürecekler.” dedi.

Yatırımcılar tarafında ise beklenti, Fed fonlama oranı vadeli kontratlarına bakılacak olursa, bir sonraki adımın indirim olacağı yönünde. Gerçekleşmesi durumundaysa on yılın ilk faiz indirimi olacak.

Bloomberg News