Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yatırım Bülteni Hande Berktan’a konuk olan QNB Finansinvest Yatırım Danışmanlığı Birim Yöneticisi Tolga Kudaloğlu geçtiğimiz Cuma günü ABD’den gelen istihdam verisi, Fed başkanın yaptığı açıklamalar ve bu hafta hangi verilerin fiyatlamalar üzerinde etkili olacağını değerlendirdi.

Kudaloğlu “Fed başkanının yaptığı açıklamalar piyasa için olumlu oldu. Açıklamalar endişeyi bir miktar azaltmış oldu. Piyasalar Fed’in 2019’ da nasıl bir strateji izleyeceğinden bir miktar kaygılıydı bu yüzden Powell’in açıklamaları piyasa için olumluydu” dedi.

Piyasaların bu hafta ABD ve Çin arasındaki ticaret anlaşmazlığına dair görüşmelerin seyrini takip edeceğini söyleyen Kufaloğlu ”Eğer olumlu açıklamalar gelirse özellikle Çin başta olmak üzere gelişmekte olan ülke piyasalarını olumlu etkileyebilir” diye ekledi.

QNB yatırım danışmanı bu hafta Fed’in Çarşamba günü Aralık ayına dair toplantı tutanaklarını yayınlayacağını söyledi; “Fed aralık ayı bir faiz artışı gerçekleştirmişti özellikle buradan da 2019 yılına dair Fed üyelerinin ne gibi eğilimleri olduğunu piyasalar anlamaya çalışacak” dedi.  Ayrıca “Cuma günü ABD’de açıklanacak Tüfe enflasyon verileri de önemli. Çünkü bir enflasyon baskısı olup olmadığı piyasalar izleyecek” diye ekledi.

Kundaloğlu “Genel olarak piyasalarda kırılganlığın geçtiğini düşünmüyorum. Ancak piyasalar son birkaç haftadır gerçekleşen sert düşüşler sonrasında bu hafta bir toplanma aşamasında olabilir. Piyasaların bu yıl büyümeye yönelik verilere yöneleceğini” de ekledi.