Advertisement
HABERLER ABONE OL

Türk öğrencilerin robotik takımı eğitim sisteminde dünyaya örnek olan Finlandiya'dan ödülle döndü. Özel Erkan Ulu Okulları ortaokul öğrencilerinden oluşan robotik takımı Unforget2ables, Finlandiya’nın Riihimäki şehrinde düzenlenen VEX IQ Challenge Robotik Yarışması’nda Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü. 12-13 Ocak tarihlerinde gerçekleşen ve Avrupa ülkelerinden katılımcıları olan yarışmada, “takım çalışmasındaki disiplinleri, turnuva katılımcısı takımlar arasındaki uyumlu örnek davranışları ve yarışma robotlarındaki nitelikli performans bütünlüğü” değerlendirilerek verilen bu özel itibarlı ödülü, Finlandiya Basketbol Birliği (FIBA) Başkanı Zitting Anti verdi.

TÜRKİYE'DEN KATILAN İKİ OKULDAN BİRİ

VEX IQ Challenge European Open Yarışması; Avrupa’da bulunan üst düzey robotik takımlarını bir araya getiren, Robot Becerileri ve Takım Çalışması Mücadelesini kapsayan bir organizasyon ve Unforget2ables da yarışmaya Türkiye’den katılan iki okuldan biri. Turnuva kapsamında, dikdörtgen bir alanda robotlarla oynanan oyunlarda, robotların kabiliyetleri ile takımların robot kontrol ve programlama becerileri sınanıyor. Öğrenciler “Next Level” yarışma temasında tanımlanan, nesneleri toplayıp farklı puanlardaki bölgelere üst üste yerleştirme, yüksekte asılı kalma, takım arkadaşı ile yardımlaşma gibi görevleri tamamlayarak puan topluyorlar.

KENDİ OYNAMAK İSTEDİKLERİ OYUNLARI YAZIYORLAR

Özel Erkan Ulu Okulları Robotik Takımının mentorluğunu üstlenen bilişim teknolojileri öğretmeni ve eğitim teknolojileri uzmanı Meltem Öksüz Karagöz, “Öğrencilerimizin hayatlarının ve hayallerinin bilişim dersleri ile yeni boyutlar kazanması, gelecek için gerçekten değerli bir yatırım. Öğrenciler, kodlama dersi ile oynamak istedikleri oyunları nasıl yazacaklarını öğrenirken robotik teknolojileri dersi ile de donanım yeteneklerini geliştiriyor” diye konuştu.