Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin bugün Strasbourg'daki Avrupa Parlamentosu'nda konuşma yapması bekleniyor.
Bölge ekonomilerinin zor dönemden geçtiği bu dönemde Draghi'nin vereceği mesajlar önemli olacak.

Son olarak Almanya ekonomisinin 5 yılın en düşük büyümesini gösteren veri sonrası AMB Başkanı'nın konuşmasında ekonomideki zayıflıklara değinmesi bekleniyor.

 ABN Amro Ekonomisti Nick Kounis "Küresel büyümedeki yavaşlama, iç ekonomiye de yansıyabilir, bu kritik bir nokta" diye konuştu.

AMB yetkilileri geçen toplantıda olumsuz görünümle ekonomik tahminlerini düşürmüştü. Ancak bu yılın sonunda faizleri hala artırabilecekleri söylemi metinde yer aldı.

Son AMB toplantısından bu yana Euro Bölgesi verileri kötüleşti. Tüketici Güveni düşerken imalat ve hizmet aktiviteleri 2014'ten beri en düşük seviyeye indi. Sanayi üretimi de düştü.

Almanya ekonomisi otomotiv sektöründeki yavaşlama ve küresel talepteki azalmayla 2018'de %1.5 büyüdü, bu 5 yılın en yavaş büyümesi oldu. Diğer büyük ekonomilerde de durum çok farklı değil, Fransa ekonomisi yavaşlıyor, İtalya'nın da küresel finansal krizden beri üçüncü kez resesyona girmesi bekleniyor.