Advertisement
HABERLER ABONE OL

Brexit anlaşması İngiltere parlamentosunda onaylanmadı. Başbakan Theresa May'in hükümeti Brexit anlaşması oylamasını parlamentoda 432'ye 202 oyla kaybetti.

Oylama sonrasında muhalefet, May hükümeti için güvensizlik oylaması istedi. Oylama Çarşamba günü TSİ 22:00'de yapılacak. 

Sterlin, Brexit anlaşmasına ilişkin oylamanın ardından ilk işlemlerde dolar karşısındaki günlük kaybını artırarak 1.2670'e kadar geriledi. Sonrasında ise kaybını sildi. Sterlin/dolar paritesi, TSİ 22:30'da yüzde 0.05 ekside 1.2868'den işlem gördü.

Oylamanın ardından değerlendirmede bulunan Avrupa Birliği (AB) Komisyon Başkanı Jean-Claude Juncker, oylama sonucunu esefle karşıladığını belirterek anlaşmasız Brexit ihtimalinin arttığını söyledi.

Başbakan May, bu hafta Brexit konusunda partiler arası görüşmelere başlayacak.

İrlanda sınırıyla ilgili yasal düzenleme reddedildi

İngiltere parlamentosunda, Brexit anlaşmasına ilişki oylama öncesinde İrlanda sınırıyla ilgili yasal düzenleme 600'e 24 oyla reddedildi.

May: İkinci bir referandum daha fazla bölünmeye yol açar

İngiltere Başbakanı Theresa May, parlamento oylaması öncesinde konuştu. "Bu kariyerimizin en önemli oylaması." diyen May, ikinci bir referandumun daha fazla bölünmeye yol açacağını söyledi.

"Bugünkü oylama ülke için neyin en iyi olduğuyla ilgili" diyen İngiltere Başbakanı, oylamada "Her birimizin sorumluluğu çok büyük." şeklinde konuştu.

Brexit başlatan şeyin demokratik süreç olduğunu hatırlatan May, ikinci bir referandumun sorumluluğu başkasına yüklemek olacağını ifade etti.