Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

(23:30'da güncellendi)

Sterlin, İngiltere'de May hükümetinin Brexit anlaşmasız oylamasını kaybederek tekrar parlamentoya getirmesinin mümkün olmayabileceğine ilişkin endişelerin artmasına rağmen kaybını sildi.

Sterlin, Theresa May'in Brexit anlaşması oylamasını 432'ye 202 oyla kaybetmesinin ardından ilk işlemlerde iki günlük yükselişine son vererek sert düştü. Sonasında ise kaybını geri aldı. Analist tahminleri, 100'ün üzerinde gelecek bir oy farkının sterlin için negatif olacağı yönündeydi.

Yatırımcıların çoğunluğu için en iyi senaryo ikinci kez referanduma gidilmesi olacak. Böyle bir durumda sterlin/dolar paritesi -Bloomberg'ün analistlerle gerçekleştirdiği anketin sonuçlarına göre 1.35'e kadar yükselebilir.

Bloomberg'ün anket sonuçlarına göre en kötü senaryo olan anlaşmasız Brexit'in gerçekleştiği senaryoda parite 1.15 seviyesine gerileyebilir.

Toronto-Dominion stratejislerinin notunda “Şimdi herhangi bir anlaşmanın kabul edilmesi ihtimalinin en düşüğe gerilemesiyle birlikte durum Brexit'in gerçekleşmemesi umudu ve anlaşmasız Brexit gerçekleşmesi arasında.” ifadesi yer aldı.

Sterlin/dolar paritesi oylamanın ardından 1.2670'e kadar gerilemesi sonrasında kayıplarının önemli kısmını geri alarak TSİ 23:30'da yüzde 0.05 ekside 1.2868'den işlem gördü.

Sterlin Brexit referandumundan bu yana yüzde 15 değer kaybetti. Kırmızı çizgi referandumu, mavi çizgiyse 2017 seçimini gösteriyor.

(23:30'da güncellendi)