Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Turkish Bank Yönetim Kurulu Danışmanı Tuğrul Belli para politikası metnindeki değişikliklere dikkat çekerek "Banka, 'Cari dengedeki iyileşme eğiliminin sürmesi beklenmektedir' cümlesini ekleyerek sıkı para politikasının devam etmesi için kendince gerekli olan şartları koymuş görünüyor, bu da pozitif birşey. Çünkü ben bu politikanın sürmesi gerektiğini düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Merkez Bankası ocak toplantısında faiz oranını değiştirmeyerek beklendiği gibi %24'te tuttu.

İş Portföy Başekonomisti Nilüfer Sezgin karar metninin beklenenden daha şahin olduğunu belirterek "Bugünkü metinde gerekirse ilave sıkılaşma yapılabilir dendiği için Mart'taki toplantıda faiz indirim ihtimali bence azaldı." yorumunu yaptı. Sezgin bankanın bu yıl 4 puan faiz indirebileceğini öngördü.

RABOBANK

Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys karara piyasa tepkisinin pozitif olduğunu söyledi. Türk Lirası önümüzdeki dönemde güçlenirse Merkez Bankası'nın faiz indirimi olasılığının artacağını söyleyen Matys, "Şu an için özellikle yılın ikinci yarısına kadar faiz indirmemeli. Ancak TL pozitif anlamda şaşırtırsa erken faiz indirimi görebiliriz" diye konuştu.  


NOMURA

Nomura International Stratejisti Henrik Gullberg kararın beklentiler dahilinde geldiğini, Merkez Bankası'nın faiz indirimi mesajı vermemesinin iyi bir sürpriz olduğunu, bunun da TL'nin güçlenmesinde etkili olduğunu bildirdi. Gullberg TL'de bundan sonraki beklentilerini paylaşan uzman "5.25 seviyelerine kadar inebilir ancak bunun daha altını beklemiyorum çünkü jeopolitik gerilim gibi bazı sıkıntılar var" dedi.