Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, ABD merkez bankası Fed'in faiz artırımları konusunda "kolaylıkla" sabırlı bir duruş sergileyebileceğini, böylelikle finans piyasalarındaki kargaşa ve durgun enflasyon ortamında ekonominin görünümünü değerlendirebileceğini söyledi.

Evans, Perşembe günü Bloomberg Television'a verdiği mülakatta, "Bir çeşit ara için iyi bir noktadayız," dedi ve "Enflasyonun kontrolden çıkacağı konusunda endişem yok" şeklinde görüş bildirdi.

Bu yıl faiz kararlarının alındığı Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantılarında oy hakkı bulunan Evans, böylelikle, sakin faiz artırımları kampanyalarında muhtemelen "pause" düğmesine basacakları yolunda son haftalarda işaretler gönderen Fed Başkanı Jerome Powell ve diğer bazı Fed politika yapıcıları ile benzer görüşleri savundu.

Fed yetkilileri Aralık ayında gösterge gecelik faiz hedef aralığını çeyrek puan artırdı ve son üç yılda dokuzuncu kez faiz artırımına gitmiş oldu. Yetkililer ayrıca bu toplantıda, FOMC katılımcılarının medyan tahmininin yansıttığı üzere, 2019 yılında 2 faiz artırımı öngördüklerini işaret etti. Bu açıklama piyasa volatilitesini artırdı ve merkez bankacılar bunun ardından ilave sıkılaştırmaya ilişkin esnek davranılabileceğine vurgu yaptı.