Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Sabancı Holding CEO'su Mehmet Göçmen İsviçre'deki Davos Zirvesi'nde Bloomberg HT'ye konuk oldu.

Davos zirvesini değerlendiren Göçmen "temelde konuşulan küreselleşme 4.0. İş dünyası bunun üzerinde duruyor. Ama dünyanın diğer gündemleri var. Bir tarafta jeopolitik riskler, ticaret savaşları, diğer yandan Brexit, AB'nin ülkelerindeki sosyal sorunlar. Bunların ışığında burada karamsar hava hakim. Bu hava, Avrupa ve ABD ekonomisinin resesyona girme ihtimalinden de kaynaklanıyor.

Türkiye gibi ülkelerin bundan bir ticari fayda sağlama durumu da var. Yeter ki bunu yeni Türkiye hikayesine dönüştürüp tekrar yabancı yatırımcının ilgi alanı haline getirelim" şeklinde konuştu.

"2018'de hedeflerimize ulaştık"

Grup olarak 2018'de hedeflerine ulaştıklarını bildiren Göçmen yeni yatırımlarına dair "Hedeflerimiz daima uzun vadelidir. Yatırım iştahımız devam ediyor. Tabii ki tedbirli oluyoruz, daha iyi pozisyon almaya gayret ediyoruz ama yatırımlarımız da devam ediyor. Biz Türkiye'ye güvendiğimiz için bu kadar yatırım yaptık, yatırım isteğimiz devam edecek" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin gelecek dönemde önemli fırsatlar doğuracağını kaydeden Göçmen özellikle dijital dönüşümde çok büyük hedefleri olduğunu belirtti.

Türkiye'nin potansiyeli altında olsa dahi büyümeye devam edeceğini söyleyen Göçmen "Türkiye'deki iyi günlerin sayısı kötü günlerin sayısından çok daha fazla olacaktır, Türkiye'ye yatırım yapan yabancılar kazanmaya devam edeceklerdir düşüncesindeyim" ifadelerini kullandı.