Advertisement
HABERLER ABONE OL

Davos'ta Bloomberg HT'ye konuşan Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Davos’ta geçen sene daha iyimser bir havanın olduğunu fakat bu sene belirsizlikler ve risk unsurlarının daha önde olduğunu söyledi.  Binbaşgil şu açıklamalarda bulundu;

“Türkiye’de 2018 zorlukların olduğu bir yıldı. Bunların çoğunu geride bıraktık diye düşünüyorum. Çok önemli adımlar atıldı. Makro dengelere/rakamlara baktığımız zaman çok hızlı bir şekilde iyiye gidiş var.

Bütçe disiplini bozulmadı sıkı para politikası aynı şekilde devam ediyor. Cari açıkta iyi bir gelişme var. İhracat iyi bir şekilde gelişiyor. Türkiye’de geçen seneye oranla 2019 biraz daha iyi bir olacakmış gibi duruyor. Özlenen normalleşme dönemini yaşamaya başladık”

“Türkiye’nin büyüme modelinde ihracat çok önemli yer alıyor. Cari açık vermeden büyümek için ihracatımızı giderek daha da gelişmemiz lazım. Bankalarında burada çok önemli destekleri var diye düşünüyorum. Akbank olarak biz de bu konuya katkıda bulunmak istiyoruz”

“Bankalarımız gerçekten sermaye yapısından, likiditede açısından bakınca çok güçlü. Buralarda sektör olarak herhangi bir sıkıntımız yok. Takip oranları oldukça düşük seyrediyordu(yüzde%3’ler civarındaydı). Bunlar bu sene bir miktar yükselebilir. Bankacılık sektörünün mali gücüne baktığımız zaman, gelir üretme kapasitesine baktığımız zaman bu sorunların üstesinden gelebilecek güçte…”

“ Mevduat maliyeti yükselince bankalar kredi fiyatlarına yansıttı. Bankalar faizlerin düşmesini istiyor. Bankalar faizler yükseldikçe para kaybederler, düştükçe bundan fayda sağlarlar”