Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başekonomisti Sergei Guriev Bloomberg HT'ye Guriev küresel ekonomilerdeki yavaşlamanın resesyon anlamına gelmediğini söyledi. Guriev makro ekonomik önlemlerle Türkiye büyümesinin normal hızına çekilebileceğini kaydetti

Ekonomilerde resesyon beklemediklerini belirten Guriev ticaret savaşları, finansal riskler gibi risklerin olduğunu ancak genel anlamnda ekonomilerin büyümeye devam ettiğini söyledi.

Guriev, "Büyüme tahminimizi her ne kadar aşağı yönlü revize etmiş olsak da hala güçlü büyüme bekliyoruz ve büyük bir risk görmüyoruz. AB  ve ABD Merkez Bankalarının daha temkinli davrandığını ve paniğe sebep vermemek için çaba harcadığını da görüyoruz. İhtiyatlı iyimerlik için nedenlerimiz var."  şeklinde konuştu.

Guriev küresel ekonominin eskiye göre daha yavaş büyüyor olmasının resesyon anlamına gelmediğini ifade etti.

Türkiye'de 2019'un ilk çeyreklerinde eksi büyümeler olabileceğinin altını çizen Guriev bu nedenle büyüme tahminlerini de aşağı yönlü revize ettiklerini, ancak uzun vadede Türk hükümeti ekonomik politikaları uygularsa, tüm makro ekonomik önlemleri uygulamaya devam ederse büyümenin önceki seviyelerine dönebileceğini söyledi.

Guriev makro ekonomik değerler düzelmeden Türk Lirası'nın iyileşme şansının olmadığını da sözlerine ekledi.