Advertisement
HABERLER ABONE OL

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Erhan Topaç Bloomberg HT’de Ceren Dilekçi’nin sorularını yanıtladı.

TSPB Başkanı Erhan Topaç, Türkiye’de sermaye piyasamızın büyüklüğünü 5 yıl içinde iki katına çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Topaç şu açıklamalarda bulundu;

“2019 yılında sermaye piyasalarının büyüklüğünü 5 yılda iki katına çıkarmak istiyoruz. Hazırladığımız öneri paketini ve etki analizini de hazırlayıp düzenleyici kurumlara iletmek istiyoruz ve 2019 yılı içinde güzel bir sermaye piyasası programı açıklamasını hedefliyoruz.  Sermaye piyasalarına yönelik çeşitli kararlar geçirilirse GSYİH’ deki  payı yüzde 25’den yüzde 50’ye çıkmasını hedefliyoruz.  Bunun için her türlü çabayı göstericeğiz.  İlk aşamada da özellikle yabancı yatırımcılarla bakanlığında katkılarıyla programları anlatmayı düşünüyoruz.   Yurt içinde yerli yatırımcılara faaliyetleri ve eğitim programlarını 2 katına çıkaracağız” dedi.

“Ağustos ayından beri yeni bir halka arz olmadı. Geçen senenin ilk altı ayında rekor katılım olmuştu. Son 10 senenin en iyi senesi olmuştu.  Bu senede seçim sonrasında bir program açıklanabilirse yılın ikinci yarısının çok daha güzel geçeceğini ve bununla birlikte halka arzın yapılabilmesini bekliyoruz. Halka açıklık orana göre belirli bir avantaj sağlamasını da istiyoruz.  Burada bir vergi kanunun değişikliği gerekiyor.  Bunu da önerilerimizde belirttik” dedi.

Topaç, yüksek frekanslı işlemlerle ilgili yurtdışındaki düzenlemeleri incelediklerini kaydederek "Bizimle ilgili konularda önerimiz olursa Borsa İstanbul'a ileteceğiz, şu an çalışma aşamasındayız" açıklamasında bulundu.