Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Tahvil piyasasında bugünlerdeki en popüler işlemlerden biri getri eğrisinin yataylaşacağı yönünde pozisyon almak. HSBC ise trende karşı çıkıyor.

Avrupa'nın en büyük bankası, İtalya tahvillerinde 3 yıllıklarda alış, 10 yıllıklarda ise satış işleminde değer görüyor.

Euro Bölgesi'nde faizlerin en azından 2020 yılına kadar artmayacağı beklentisi ve bütçe açığına ilişkin risklerin etkisini kaybetmesi, uzun vadeli İtalya tahvillerine yönelik geçen haftaki yatırımcı talebinin artmasında etkili olmuştu.

Londra'da HSBC Holdings Plc. tahvil stratejisti Chris Attfield, “Artık İtalyan bütçesine dair iyi haberlerin fiyatlara dahil olması ve İtalyan getiri eğrisinin daha normal işlem görüyor olmasıyla birlikte konsolidasyon dönemi bekliyoruz ve nötr ya da hafif aşağı yönlü döneceği senaryolarda eğrinin dikleşmesiyle carry imkanı umuyoruz.” dedi.

Attfield, yatırımcılara yüzde 2.3 faizli Ekim 2021 vadeli tahvillerde alım, yüzde 2.8 faizli Aralık 2028 vadeli tahvillerde satım (186 baz puanlık faiz farkıyla) tavsiyesi veriyor. Buna göre HSBC stratejistinin hedefi faiz farkının 201 baz puana genişlemesi yönünde. Zararı durdur seviyesiyse 170 bp.