Advertisement
HABERLER ABONE OL

Geçtiğimiz yıl Türkiye'deki iki proje için 800 milyon dolar finansmana onay veren Asya Altyapı Yatırım Bankası, Türkiye'deki yatırımlarına devam ediyor.

AIB Politika ve Stratejiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Joachim von Amsberg, BloombergHT'den Ceren Dilekçi'ye verdiği röportajda, Türkiye'nin Hindistan ve Endonezya'nın ardından AIIB'nin üçüncü büyük pazarı olduğunu belirtti.

Türkiye'de çok fazla fırsat olduğunu kaydeden Amsberg, "Türkiye'de çok fazla altyapı ihtiyacı var. Yenilenebilir enerji alanında düşündüğümüz farklı yatırımlar var. Güneş, rüzgar ya da termal enerji konusunda çok fazla fırsat olduğunu düşünüyoruz. Bu projelere yatırım yapmak isteriz" diye konuştu.

Amsberg, Türkiye Kalkınma Bankası Altyapı Kredisine 100 milyon dolarlık finansmanı değerlendirdiklerini belirtti.

Uluslararası ortamda karmaşıklığın olduğu bir dönemde uluslararası anlamda faiz oranlarındaki artışın devam edeceğini kaydeden Amsberg, "Altyapı yatırımlarında risk oluştu. Bunun sorun yaratabileceğini düşünüyorum. Bu nedenle yatırımlarımızı sürdürüp artırmalıyız ki riskleri kapatabilelim. Türkiye'deki altyapı yatırımlarının politika çerçevesi iyi, dünyadaki bankalar da buna finansman sağlıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB), Tuz Gölü Doağlgaz Depolama Genişletme Projesi ile TSKB Sürdürülebilir Enerji ve Altyapı Kredisi için 800 milyon dolar, TANAP Boru Hattı Projesi için ise 600 milyon dolar finansman için anlaşmaya varmıştı.