Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Ata Yatırım 2019 yılı Strateji Raporu'nu açıkladı. Ata Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Cemal Demirtaş "raporda zor dönemlerde olduğumuzu, buna rağmen Borsa açısından tarihi fırsat gördüğümüzün altını çizdik." dedi.

Demirtaş rapordaki öngörülerini paylaştı;

"BÜYÜMEDE İYİMSER DEĞİLİZ"

"Büyüme 2017'ye göre düşük olacak, 2018'de %3.7 civarında, bu yıl da eksi büyüme olabileceğini düşünüyoruz. Yani büyüme tarafında en azından yılın ilk yarısında iyimser değiliz.

DOLARDA 6.16 BEKLENTİSİ

Bu yıl %16'lık enflasyon beklentimiz var, Dolar/TL beklentimiz 6.15, Euro/TL beklentimiz 6.95. Cari açık dengeleniyor. Cari açıktaki iyileşmeyi olumlu olarak görüyoruz.

Şirket değerlemelerimizi yaptık, %25 civarında yukarı potansiyel görüyoruz. %4* 5* üzerinde yukarı potansiyel gördüğümüz hisseler var"  

"ZOR ZAMANLAR FAKAT AYNI ZAMANDA TARİHSEL FIRSATLAR"

Raporda "Türk varlıklar dalgalanmadan büyük hasar aldı ve bazı varlık sınıflarında iskontolar tarihi yüksek seviyelere ulaştı. Dalgalı dönemi atlatmış gibi gözüküyoruz fakat bu dönemde aldığımız yaralar negatif kredi şokundan ötürü düşük büyüme periyoduna girdiğimiz 2019’da hissedilmeye devam edecek gibi gözüküyor." ifadeleri yer aldı.

Yine raporda gelişen piyasalardan sermaye çıkışının devam etmesi, jeopolitik riskler ve emtia fiyatlarındaki artışın aşağı yönlü risk oluşturacağı ifade edildi.