Advertisement
HABERLER ABONE OL

Dow Jones endeksi yüzde 1,49 artışla 25.425,76 puanda, S&P 500 endeksi yüzde 1,29 kazançla 2.744,73 puanda ve Nasdaq endeksi yüzde 1,46 değer kazancıyla 7.414,62 puanda seyrediyor.

Fed Başkanı Powell ABD ekonomisinin iyi bir durumda olduğunu ve durgunluk ihtimalinin yükseldiğini hiçbir şekilde hissetmediğini belirtti. Powell, "Bir durgunluk durumunda tipik olarak ne yaptığımızı soruyorsunuz, böyle bir durumda düşük faiz oranlarını ekonomiyi desteklemek için kullanıyoruz.İşsizlik oranı elli yılın en düşük seviyesinde ancak toplumun pek çok kesimi hala refahı hissedemiyor" şeklinde konuştu.

New York Borsasının rahatlama rallisinde etkili olan ABD-Çin ticaret müzakelerindeki pozitif algıyı ABD Başkanı Donald Trump'ın, "İki tarafın anlaşmaya yakın olması durumunda Çin ürünlerine yönelik tarifeleri artırmak için 1 Mart'ı uzatabiliriz" açıklaması etkili oldu.

Trump, gazetecilere yaptığı açıklamada "Gerçek bir uzlaşmaya varabileceğimiz bir anlaşmaya yakın olursak ve bunun gerçekleşeceğini düşünürsek tarifelerle ilgili bu metni kısa bir süreliğine bırakabilirim. Ancak genel olarak konuşmak gerekirse tarifeleri artırmayı geciktirmek istemiyorum" dedi.