Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

2019 istihdam seferberliği tanıtım toplantısında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bu yıl 2.5 milyon yeni istihdamı hayata geçireceklerini söyledi. Albayrak KOBİ kredi paketine ilişkin olarak "Bugün itibarıyla 67 bin 348 KOBİ'ye 20,3 milyar lira kredi kullandırıldı. Yeni paket geliyor, bu hafta anons edeceğiz." dedi.
 
"GÜÇLÜ DESTEK ORTAYA KOYDUK"

Albayrak "Birileri IMF çığırtkanlığı yaparak algı oyunlarına girişirken sözde IMF'nin vereceği paranın çok üstünde bir parayı birkaç aylık süreçte esnafımıza, çiftçimize, iş dünyasına kullandırarak piyasaya güçlü bir destek ortaya koyduk" dedi.

"FAİZLERDE AĞUSTOS ETKİSİ SİLİNDİ"

Faizlerde düşüşün devam edeceğini belirten Bakan "Attığımız her adım, sağladığımız her iyileşme piyasada gücünü günbegün gösteriyor. Faizlerde Ağustos Eylül'ün etkisi tamamen silindi, tahvil faizlerinde Mayıs Haziran seviyelerine geldik, yetmez daha da inecek. Mevduat faizleri %30'lara çıkmıştı % 20'lerin altına geldi. Düşüş devam ediyor, hızla düşecek. Ocak ayında kullandırılan nominal krediler 7.7 milyar TL'lik artış gösterirken 20 şubat itibariyle bu rakam 24.8 milyar TL'ye çıktı, yani bankacılık sektörümüz likidite anlamında büyümeye devam ediyor.

Şubat rakamları çok daha iyi noktaya geldi, Allahın izniyle mart nisan mayıs ayları çok daha iyi performansın sergilendiği bir dönem olacak. " diye konuştu.

Albayrak Türkiye'nin ekonomide yeni bir hikaye yazmaya başladığını belirtti. Yeni Ekonomi Programı'ndaki hedeflerin çoğuna yıl sonundan önce ulaşılacağını belirten Albayrak "Seçimden sonra çok daha güçlü pozitif bir süreç bizi bekliyor." mesajını verdi.