Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Amundi Gelişen Piyasalar Portföy Yöneticisi Abbas Ameli - Renani gelişen piyasaların yıla güçlü başlamasında Fed'in tutumundaki değişimin etkili olduğunu söyledi.

Renani "Daha güvercin Fed gelişen piyasaları çok destekledi, gelişen ülke varlıklarında daha fazla yükseliş görebiliriz. ABD - Çin ateşkesi uzatıldı..Piyasalar da bu olumlu sonucu fiyatladı" diye konuştu.

Gelişen ülkelere yönelik riskleri sıralayan Ameli - Renani "Küresel büyümenin senkronize olarak düşmesi bir risk. ABD ekonomisi kötüye giderse, Avrupa ve Çin verilerinde daha fazla zayıflık görürsek bu ciddi bir risk olur. Diğer risk de ülkesel bazdaki sorunlar. Türkiye'de, Hindistan'da, Endonezya'da bu yıl seçimler var, bölgesel oynaklıklar olabilir." diye konuştu.



"TÜRK VARLIKLARI ÇOK UCUZ"

Türk ekonomisinde keskin bir daralma olabileceğini belirten Ameli - Renani cari açıkta ise önemli bir toparlanma beklediklerini vurguladı. Türk varlıklarının çok ucuz göründüğünü ifade eden uzman Merkez Bankası'nın ne yapacağı sorusuna "Merkez Bankası piyasanın beklediğinden daha uzun süredir sıkı duruşunu sürdürüyor. MB şu anki sıkı tutumunu devam ettirmeli, bunu da en azından seçimlere kadar yapacak gibi görünüyor" yanıtını verdi.