Advertisement
HABERLER ABONE OL

Çin'de resmi imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Şubat ayında çok fazla tatil, küresel yavaşlama ve ticaret savaşına ilişkin belirsizliğin etkisiyle, faaliyetin daha da daraldığını işaret etti ve 2016'dan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin 49.5'lik beklentisine karşın, imalat PMI 49.2'ye geriledi. Endeksin son üç  aydır eşik seviye olan 50'nin atında kalması daralmayı işaret ediyor. Diğer taraftan, yeni siparişler iyileşirken, ihracat siparişleri daha da düştü.

İnşaat ve hizmet sektörü faaliyetlerini gösteren imalat dışı PMI da, Oxak ayındaki seviyesi olan 54.7'den 54.3'e geriledi.

Commerzbank AG kıdemli gelişen piyasalar ekonomisti Zhou Hao, "Bu ayın verisin uzun tatilden etkilenmesinden dolayı, sonraki ayın rakamını beklemenin daha dorğu olacağını düşünüyorum," dedi ve "Ayrıca ekonomi de bu ay istikrar kazanabilir. Yükselen girdi fiyatları, deflasyon için endişelenmeye gerek olmadığını gösterdi. Bu nedenle şimdi soru, ekonominin yeterli itici güce sahip olup olmadığı şeklinde " değerlendirmesinde bulundu.