Advertisement
HABERLER ABONE OL

Girişimcilik konusunda dünyanın en prestijli iş dünyası ödül programı olarak kabul edilen ve Türkiye’de bu yıl 11’incisi düzenlenen ‘EY Yılın Girişimcisi’ programının Türkiye ayağı sonuçlandı.  Yılın Girişimcisi seçilen Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Monako’da düzenlenecek ‘EY Dünya Yılın Girişimcisi’ yarışmasında Türkiye’yi temsil edecek.

Uluslararası denetim ve danışmanlık firması EY tarafından 30 yılı aşkın süredir düzenlenen ve girişimcilik konusunda dünyanın en prestijli iş dünyası ödül programı olarak kabul edilen ‘EY Entrepreneur Of TheYear - Yılın Girişimcisi’ programının dünya finalinde ülkemizi temsil edecek isim belli oldu.Türkiye’de “Yılın Girişimcisi” seçilen Acıbadem Sağlık Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, 5 – 9 Haziran 2019 tarihlerinde Monako’da gerçekleşecek ‘EY Dünya Yılın Girişimcisi’ yarışmasında Türkiye’yi temsil edecek.

Bu yıl Türkiye programına yeni eklenen “Yılın Kadın Girişimcisi” ve “Yılın Start-Up Şirketi” kategorilerinin birincileri de Mart ayındajüri tarafından ayrıca belirlenecek.

Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’a takdim edilecek “EY Yılın Girişimcisi” ödülü ile birlikte“Yılın Kadın Girişimcisi” ve “Yılın Start-Up Şirketi” ödüllerinin sahiplerini bulacağı ödül töreni Nisan ayı içinde gerçekleşecek.

‘Yılın Girişimcisi’ Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar Hakkında:

1981 yılında mali müşavirlik ofisini kurarak iş hayatına başlayan Mehmet Ali Aydınlar, 1991 yılında, danışmanlığını yaptığı 50 yataklı bir semt hastanesi olan Acıbadem Hastanesi’nin yüzde 10 hissesini alarak kuruluşunda ortak oldu; böylece sağlık sektörüne adım attı. 1993 yılında ise hastanenin çoğunluk hissesini ve yönetimini devraldı. Bugün Türkiye, Makedonya, Bulgaristan ve Hollanda olmak üzere 4 ülkede 22 hastane 15 tıp merkezi ve 23.000 çalışanıyla sağlık hizmeti sunan, ayrıca 30 healthpoint noktası ile 19 ülke ve 28 şehirde Türkiye’yi temsil eden  Acıbadem Sağlık Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı.  Aynı zamanda 2012 yılından itibaren dünyanın halka açık en büyük ikinci özel sağlık zinciri olan IHH Healthcare Berhad’ın ana ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi olan Mehmet Ali Aydınlar, kurucusu olduğu Acıbadem Üniversitesi’nin de Mütevelli Heyeti Başkanı.