Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisse senetleri 2019 yılına harika bir başlangıç yaptı ve yükseliş burada durmayabilir.

Çin'de CSI 300 Endeksi bu yıl yüzde 25 yükselerek tüm önemli hisse senedi Borsalarını geride braktı. Çin dışında işlem gören yuan dolar karşısında yüzde 2'den fazla yükseldi. Goldman Sahcs Group Inc. ve JPMorgan Chase & Co. bazı sektörlerin adil değerinde ya da hatta pahalı olasıyla birlikte bazı Çin varlıklarında yükselişin bekliyor.

Timothy Moe öncülüğündeki Goldman stratejistlerinin 2 Mart tarihli notunda “Ticaret haberlerinin daha da iyileşmesi durumunda ana kara dışında işlem gören Çin hisselerinde ortalama yüzde 4 yükseliş tahmin ediyoruz.” dendi. Kurum, ABD etkisine açık Çin hisselerinde bölgesel ihracatçılara kıyasla daha fazla değer görüyor.

John Normand öncülüğündeki stratejistlerin 1 Mart notuna göre JPMorgan da “yavaş ve büyüme ile kar beklentilerine bağlı olsa da” Çin varlıklarında yükseliş bekliyor. Notta, “Çin hisseleri onshore yuandan daha fazla ağırlık artırmayı değer.” ifadesi yer aldı.

Çin hisselerinin bu yılki yükselişinde birden çok unsur etkili oldu. ABD – Çin ticaret durumuna ilişkin iyimserlik arttı. Çin Merkez Bankası (PBOC) ekonomiyi desteklemek için harekete geçti. Geçen hafta MSCI Inc.'den beklenen açıklama geldi; Buna göre kurum, Çin ana kara hisselerinin endekslerindeki payını artıracak.