Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası Para Fonu IMF Başkanı Dominique Strauss-Khan, AB Ekonomi ve Maliye Bakanlarının, İrlanda'yı kurtarmak için hazırlanan 85 milyar Euro'luk kredi paketini onaylamasının ardından bir açıklama yaptı.

Strauss-Khan ''AB-IMF kurtarma paketinin İrlanda'nın ekonomiyi toparlama çabalarına yardımcı olacağını belirtti.

IMF'nin pakete 22,5 milyar Euro ile katılacağını doğrulayan Strauss-Khan, buna ilişkin onayın IMF yönetimince gelecek ay verilmesini beklediklerini belirterek, ''85 milyar Euro'luk paketin, İrlanda'nın ekonomiyi rayına oturtma çabalarına destek olacağını'' söyledi.

Sürecin sonunda, İrlanda ekonomisinin ihtiyaçların karşılayacak daha sağlam bir bankacılık sisteminin oluşacağını belirten Strauss-Khan, İrlanda'nın kapsamlı 4 yıllık tasarruf planını da içine alan yardım programının, 2011 bütçesi ile 2014'e kadar alınacak mali tedbirler için temel oluşturacağını vurguladı.

Avrupa Merkez Bankası da yardım paketinin, İrlanda ile Euro Bölgesi'nin mali istikrarına katkıda bulunacağı değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa Merkez Bankası'nin açıklamasında, İrlanda Hükümeti'nin daha fazla ekonomik tedbir almaya yönelmesinin de memnuniyetle karşılandığı belirtildi.