GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

DUBLİN (A.A) - 29.11.2010 - İrlanda'da muhalefet partileri, Avrupa Birliği (AB)-Uluslararası Para Fonu (IMF) yardım paketi çerçevesinde emeklilik fonlarının kullanılacak olmasına ve paket için belirlenen vergi oranına itiraz etti.

RTE radyosunun sabah programına katılan muhalefet partisi Fine Gael'in sözcüsü Richard Burton, paketin İrlanda'yı, içinde bulunduğu ekonomik durumdan kurtaracağından şüphe duyduklarını belirterek, bankaların fazladan 35 milyar avroya ihtiyaç duyabileceği gerçeğinin kaygı yarattığını belirtti ve paket için belirlenen yüzde 5,8 vergi oranını eleştirdi.

İşçi Partisi lideri Eamon Gilmore da, paketin ülkeyi borç yüküne mahkum edeceğini belirterek, hükümetin bu süreçte ortaya kararlılık ve yetki koyamadığını kaydetti.

Muhalefetteki Fine Gael, İşçi Partisi ve Sinn Fein'in, 7 Aralık'ta meclise sunulacak 2011 bütçe tasarısına da red oyu vermesi bekleniyor.

İrlanda'yı kurtarmak için hazırlanan ve AB üyeleri tarafından dün onaylanan 85 milyar avroluk paketin 35 milyar avrosu bankalara yönlendirilecek, 50 milyar avrosuyla da kamunun finansman ihtiyacı karşılanacak. Paketin 17,5 milyar avrosunu, kamu çalışanlarının emeklilik fonlarını kullanarak İrlanda hükümeti karşılayacak.

Advertisement