KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İrlanda'nın kurtarma paketinin onaylandı. Ancak yatırımcıların, Avrupa'nın borç krizinin yayılacağına ilişkin endişelerinin dağılmaması sebebiyle, ABD'deki hisseler, Standard and Poor's 500 Endeksi'nin 5 günde dördüncü kez aşağı çekerek, düştü.

S&P 500 Endeksi kapanışının 90 dakika öncesinde ralli yaparak, gün içindeki kayıplarının yüzde 1.3'ünü telafi etmeyi başardı. Hewlett-Packard Co. ve Verizon Communications Inc. hisseleri yüzde 1 değer kaybederek, Dow Jones Endeksi'ndeki düşüşü hızlandırdı. Visa Inc., bir analistin mobil erişim operatörlerinin, piyasadan pay kapabileceğini söylemesinin ardından, yüzde 1.7 değer kaybetti. Wells Fargo& Co ve Bank of America hisseleri ise yüzde 1.6'nın üzerinde yükselerek, hisselerdeki ralliye öncü oldu.

S&P 500 yüzde 0.1 değer kaybederek, 1,187.76 puana geriledi. Endeks gün içinde son 50 günün ortalama fiyatının altına, 1,177'ye kadar düşmüştü. Dow Jones Endeksi ise 39.51 puan kaybetti ve 11,052.49 oldu.

PNC Wealth Management'İn yatırım stratejistlerinden E. William Stone, piyasayı etkileyen birçok faktör olduğunu söyleyerek, bu faktörler arasında "Avrupa'daki finansal krizin büyük ekonomilere yayılması, Euro'nun parasal kapasitesini" sıraladı ve "piyasanın bu sıralar hiçbir şeyden memnun olmayacağına" dikkat çekti.

Advertisement