PİYASALAR ABONE OL

Standard & Poor's 500 Endeksi, 50 günlük ortalamasının altına düşmesinin ardından, ikinci kez iki seansta yükseldi. Bu durum, endeks trendlerini takip ederek tahminde bulunan analistler için ilgi çekici bulunuyor.

Endeks, önce Avrupa'daki borç krizinin kötüye gideceği yönündeki endişeler sebebiyle, Kasım ayındaki kazançlarını silerek, yüzde 1.2 değer kaybetti ve 1,174.14 puana geriledi. Dün New York'ta öğleden sonra yeniden 1,180'e çıktı; ancak gün içinde tekrar yüzde 1.3'lük düşüş kaydetti. S&P 500 Endeksi, gün sonunu ise son 90 dakikada gelen işlemler sayesinde, düşüşünü telafi ederek, 1,187.76 puandan kapadı.

Schaeffer's Investment Research'in teknik analistlerinden Ryan Detrick, bugün yaşanılan toparlanmanın sürmesinin, bunun hisselere daha fazla satışa tampon olabilecek kadar yeterli talebin bulunduğu olarak yorumlanabileceğini söyledi. Marketfield Asset Management'tan Michael Shaoul ise, Avrupa'daki krizin Nisan-Mayıs'ta olduğundan daha kötüleyeceğine ilişkin endişelerinin azalmış olduğunu, S&P 500'deki 10 sektörden 5'inin 50 günlük fiyat ortalamasının üstünde seyrettiğini belirtti.

Ryan Detrick, teknik anlamda incelendiğinde endeksteki bu hareketin, çok fazla takip edilen bir trend olduğunu  söyledi.

Advertisement