Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

TÜİK'in konut satışlarının geçen yıla göre yüzde 25 düştüğünü açıklamasının ardından Türkiye'nin önde gelen konut firmaları Sinpaş GYO, Varyap ve Soyak Holding'in yöneticileri Bloomberg HT'ye inşaat sektörüyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, 2006 - 2007 yıllarında konut satışlarının zirve yaptığını belirtirken, Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş, Türk konut sektörünün potansiyelinin çok açık olduğunu ifade etti.

"YABANCI SERMAYENİN DE TÜRK KONUT SEKTÖRÜNE İLGİSİ ARTTI"

Sektörün 2002'den sonra başladığını dile getiren Varlıbaş gelecekle ilgili olarak, "Beklentilerimiz hep olumlu yönde. Özellikle referandum sonrasında yabancı sermayenin de Türk konut sektörüne olan ilgisinin arttığını görüyoruz" dedi. Halka arzda seçim sonrasını bekleyeceklerini ifade eden Varyap CEO'su, gündemlerindeki önceliklerinin ise Ataşehir olduğunu belirtti.

Soyak Holding CEO'su Emre Çamlıbel ise, 2002'den bu yana krizlere rağmen sektörün büyümesinde ekonomik stabilitenin önemli olduğunu söyledi. Önümüzdeki yılla ilgili değerlendirme yapan Çamlıbel, "2011 yılını olumlu görüyorum. İşsizlik rakamları, tüfe oranları olumlu seyrediyor. Birtakım teşviklerle hem politik, hem ekonomik stabiliteyle iyi bir sene olacağını düşünüyorum" dedi.

"İSTANBUL'UN FİNANS MERKEZİ OLMAMASI İÇİN BİR SEBEP YOK"

Konut sektörü için ekonomik ve siyasi istikrarın çok önemli olduğunu vurgulayan Çamlıbel, İstanbul'un finans merkezi olup olmayacağıyla ilgili olaraksa; "Finans merkezi olmaması için sebep yok. Ancak bunun için gerekli olan teşkilatlarda yapılaşma ve iletişim anlamında finans sektörünün oyuncularının İstanbul'da yer alması gerekiyor. Bu projenin altyapılı, planlı bölgede kurulan yapılaşmayla desteklenmesi şart" dedi.