Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İSTANBUL (A.A) - 08.12.2010 - Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, ekim ayı sanayi üretim endeksi verilerine ilişkin, ''Sanayi üretiminde 2005 yılından bu yana en yüksek sanayi üretim endeksi rakamını Türkiye yakalamış oldu. Beklentilerin çok üzerinde bir tablo ortaya çıktı'' dedi.

Bakan Ergün, bu yıl üçüncüsü düzenlenen İstanbul Otomotiv Kongresi Automotivist 2010'un açılışında yaptığı konuşmada, ekim ayı sanayi üretim endeksi sonuçlarını değerlendirdi.

Ergün, şunları kaydetti:

''Sanayi üretiminde 2005 yılından bu yana en yüksek sanayi üretim endeksi rakamını Türkiye yakalamış oldu. Beklentilerin çok üzerinde bir tablo ortaya çıktı. Sanayi üretimi ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,8 artarken, bir önceki aya göre yüzde 13,4'lük bir artış gösterdi.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırdığımız zaman yine bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,8 artarken, bir önceki aya göre yüzde 3,1'lik bir sanayi üretimi artışı olduğunu görebiliriz. Bu artışta otomotiv sektörünün payı yadsınamaz. Çünkü otomotiv sektörü özellikle ihracatta Türkiye'nin bir numaralı sektörü olmaya devam etmektedir. Biz sanayimizin gelişmesine rekabet gücümüzün artmasına yönelik tüm tedbirleri almaya devam edeceğiz.''