Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya paraları, Güney Kore Wonu ve Tayvan Doları öncülüğünde değerlendi. MSCI Asya Pasifik Endeksi, Avrupa Birliği'nin kurtarma fonunu artırma hazırlıklarının gündeme gelmesiyle ikinci gününde de yükseldi. Hindistan Merkez Bankası gösterge faizlerini 25 baz puan artırırken, Güney Kore'nin de ekonomik büyümesinin dördüncü çeyrekte hızlanmış olması bekleniyor. Asya'daki 10 büyük para biriminin 9'u geçtiğimiz sene, bölgedeki yüksek faiz oranları ve büyüme hızının sıcak parayı çekmesi üzerine, Dolar'a karşı ralli yaptı.

Tayvan Doları, ABD Doları karşısında 3. gününde de artış kaydetti ve yüzde 1.1 değer kazanarak, 29.016'dan işlem gördü. Güney Kore Wonu yüzde 0.4 prim yaparak 1,117'ye; Malezya Ringgiti ise yüzde 0.3'lük değerlenmeyle 3.0505'e çıktı.

Risk iştahının piyasaya geri döndüğünü ve Avrupa'ya ilişkin iyimserliğin de artmaya başladığını söyleyen CIMB Investment Bank Bhd.'nin Forex traderlarından Azmi Shukri Rahman, "Asya'daki merkez bankaları da yüksek faiz uygulamalarını sürdürüyor" dedi.

Lüksemburg'daki Avrupa Finansal İstikrar Mekanizması bugün ilk tahvil ihalesini gerçekleştirecek. Kuruluş bugün Euro üyeleri tarafından sigortalanmış 5 milyar Euro değerinde 5 yıl vadeli tahvil satışı yapmayı hedefliyor.