Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Soros, Çin'de artan enflasyon ve yüksek emtia fiyatlarının küresel ekonomiyi deflasyon olasılığından kurtararak daha iyi bir duruma getirdiğini belirtti

Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda konuşan George Soros, deflasyon ihtimali gerçeği ile enflasyon korkularının bileşiminin çok kötü bir durum olduğunu ancak son dönemde enflasyon oranlarında kaydedilen yukarı yönlü hareketlere bakıldığında ekonominin bu sorunu kendiliğinden çözüyor gibi göründüğünü belirtti.

Çin'deki enflasyon ve emtia fiyatlarından kaynaklanan enflasyonist baskıların, ürün maliyetlerini yukarı çektiğini belirten Soros, “biraz enflasyon, küresel ekonomi için iyidir” diye konuştu.

George Soros dünkü konuşmasında Euro Bölgesi'ndeki borç krizine de değinmişti. 17 ülkenin kullandığı para birimi olan Euro'nun Yunanistan, İrlanda ve onları izleyen diğer ülkelerin borç krizi endişesi yüzünden bir reform süreci içerisinde olduğunu söyledi.

Buna karşın reformların Euro'nun gerçek problemine dikkat çekmediğini söyleyen Soros; para biriminin zengin Avrupa ülkeleri ile yoksul Avrupa ülkelerini böldüğünü belirtti.

Arkada bırakılan ülkelerin büyümesini detekleyecek geniş bir teşvik konusunda Avrupa'ya çağrıda bulunan Soros; "Avrupa bu iki hızlı büyüme yüzünden bölünme potansiyeli taşıyor" yorumunda bulundu.