Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Borsalarındaki yükseliş, iki ayı üst üste kazançla tamamlayan  Standard & Poor's 500 Endeksi'nin kazançlarının da genişletti.

S&P 500'de yer alan enerji sektörü endeksi, dünyanın en büyük şirketi Exxon'un öncülüğünde yüzde 2.6 yükseldi. Brent petrolün varilinin 2008'den bu yana ilk kez 100 doların üzerine çıkması, enerji hisselerindeki değerlenmeye yardımcı oldu. Massey Energy CO., Alpha Natural Resources Inc.'in, şirketi 7.1 milyar dolara satın almasında anlaşılması üzerine yüzde 9.8 artış kaydetti. Dünyanın en büyük çip üreticisi Intel Corp.'un hisseleri, tasarım hatalarının şirketin satışlarına yansıyacağının belirtilmesine rağmen değişmezken, Rakibi Advanced Micro Devices Inc. ise yüzde 4.5 değer kazandı.

S&P 500 yüzde 0.8 yükselerek 1,286.12 puana yükseldi. Endeks, 28 Ocak'ta Mısır'daki olaylar sırasınnda yüzde 1.8 düşmüştü. Endeks, Ocak ayını yüzde 2.3'lük kazançla tamamladı. Dow Jones Endeksi ise yüzde 0.6 değerlenerek, 11,891.93 puana çıktı.

First Citizens Bancshares Inc'in yatırım müdürü Eric Teal, şu anki yarışın ekonomik toparlanmanın hızı ile jeopolitik riskler arasında değiştiğini belirtti. Teal, ekonominin kazançlı çıkacağını ifade ederek, "şirket evlilikleri ve satın alımlarının, ekonominin iyi durumda olduğuna işaret ediyor. Bu da piyasaları yukarı taşıyacaktır" dedi.