Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Borsaları yükselirken, Asya'daki hisseler ve ABD'de endeks vadelilerinde de artış kaydedildi. Çin'in üretim rakamlarındaki genişleme sayesinde, maden şirketleri kazançlara öncülük etti.

Infineon Technologies AG, şirketin kazançlarının beklentilerin üzerine çıkmasıyla yüzde 1.6 değerlendi. Metro AG ve Continental AG de analistlerin bu şirketlerin hisselerini tavsiye etmesi üzerine yüzde 2 yükseldi. BP Plc ise beklentilerin altında kalan kazançları sebebiyle yüzde 1.7 düştü.

Stoxx Europe 600 endeksi yüzde 0.7 oranında prim yaparak 282.06 puana ulaştı. Avrupa'daki hisseler, dün havayolları ve ulaştırma şirketlerinin değer kaybetmesine yol açan Mısır'daki hükümet karşı eylemlerin de etkisiyle değer kaybetmişti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi bugün yüzde 0.5 yükselirken, Standard&Poor's 500'deki endeks vadelileri yüzde 0.4 kazanç sağladı.

Mısır'ın durumunun kâr realizasyonu için bahane oluşturduğunu belirten Unterfoehring'in portföy yöneticilerinden Markus Steinbeis, "şu anda makroekonomik veriler daha önemli. Bu haftanın sonuna kadar ralli olmasını bekliyorum ama genel olarak konsolidasyon dönemindeyiz" dedi.