Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

DUBLİN (A.A) - 01.02.2011 - İrlanda'da erken genel seçim 25 Şubat'ta yapılacak.

İrlanda hükümeti, seçim için kesin tarihin 25 Şubat 2011 olarak belirlendiğini doğrularken, Cumhurbaşkanı Mary McAleese'in Başbakan Brian Cowen'ın parlamentonun seçim için feshedilmesine ilişkin isteğine onay verdiği bildirildi.

Başbakan Cowen, Cumhurbaşkanını ziyareti öncesinde meclise son kez hitap ederek, İrlanda halkına hizmet etmenin bir ayrıcalık olduğunu belirtti ve gelecek seçimin ülke ekonomisinin geleceğini belirleyeceği mesajını verdi.

İrlanda'da yapılan son kamuoyu yoklamaları, şu anda muhalefette bulunan Fine Gael ve İşçi Partisi'nin seçim sonrasında koalisyon hükümeti oluşturabileceğini gösteriyor.

Yeni hükümetin Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu ile, üzerinde anlaşılan 85 milyar avroluk yardım paketinin çerçevesine ilişkin yeni müzakerelere girişebileceği belirtiliyor.

Koalisyonun küçük ortağı Yeşiller Partisi'nin daha fazla zaman kaybedilmemesi amacıyla hükümetten çekilmesi, 11 Mart'ta yapılacağı duyurulan erken genel seçim için yeni bir tarih belirlenmesini gerekli kılmıştı.

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumdan sorumlu tutulan ve son dönemde ciddi eleştirilere maruz kalan Başbakan Brian Cowen, gelecek seçimde aday olmayacak.