Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

İzmir'de yatırım kararı alan ABD'li otomotiv yan sanayi şirketi Cummins Corporate'in Yönetim Kurulu Görevli Üyesi Paul Massey, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ı ziyaret etti.

Cummins Filtration Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'dan Sorumlu Genel Müdürü Charles Masters, Program Müdürü Harold Martin, Finans Operasyonları Direktörü Dorian Bailey ve Bölge Ofisi Müdürü Şule Akça ile birlikte Oda'ya gelen Massey, Yorgancılar'a, yatırımları hakkında bilgi verdi.

Yorgancılar, Amerikalı firma yetkililerinin İzmir'i çok sevdiklerini ve bu nedenle yatırım kararı aldıklarını söyledi.

Cummins'in filtre üretiminde dünya çapında söz sahibi olduğunu belirten Yorgancılar, şöyle konuştu:

''Ege Serbest Bölgesi'nde 70 milyon dolarlık bir yatırım kararı verdiler. Kamyonlar, orta ağır araç diye tabir edilen araçlar için filtre üretecekler. Ayrıca hava filtreleri, yağ filtreleri, teknelerde kullanılan filtreleri de üretmeyi planlıyorlar. Şu an inşaat devam ediyor. 2012 yılı başında üretime başlayacaklar. Toplam 800 kişi çalıştıracaklar. Bölgeye yeni bir istihdam imkanı sağlanacak.

Ayrıca, üretim aşamasında bizden de talepleri oldu. Yatırım aşamasında ısıtma, soğutma, elektrik tesisatlarının kurulumu konusunda destek istediler. Filtre üretimine özel tasarımlı makine imalatları ile ilgili birtakım talepleri var. Enformasyon teknolojisi, hidrolik aletler ile ilgili talepleri oldu. Bunları üyelerimize duyurduk. Bu yatırım Egeli üreticilerimize de ilave üretim imkanı yaratacak. Bu yatırımın serbest bölgede olması hem bölgemizdeki otomotiv sektörünün gelişmesi hem ihracat açısından önemli avantaj sağlayacak.''