Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Piyasalarda hafta başından beri süren olumlu hava, Mısır'daki gerilimin tırmanmasıyla yön değiştirdi. Yurt içi piyasalarda faiz 8.07 olurken, Dolar/TL ise 1,5765'e geriledi. İMKB 100 endeksi, yüzde 0.80 yükselirken, Euro/TL ise 2,1762 seviyesine indi.   

Mısır'da tırmanan gerilim Avrupa Borsalarını olumsuz etkiledi

Avrupa piyasalarında sabah saatlerindeki olumlu hava yerini negatife çevirdi. S&P'nin İrlanda'nın kredi notunu düşürmesi, euro bölgesindeki borç krizi endişelerini yükseltti. Mısır'daki gerilimin artması da Avrupa borsalarına olumsuz yansıdı.

ABD'de ise Ocak ayı istihdam ve işsizlik rakamlarındaki olumlu veriler piyasanın yüzünü güldürdü. İnsan kaynakları danışmanlık şirketi ADP'nin raporuna göre, ocak ayında özel sektör istihdamı 187 bin artış gösterdi.

"Mısır'daki krizin çevre ülkelere yayılması büyük bir risk oluşturur"

İş Yatırım'dan Orkun Duruöz, Bloomberg HT'ye yaptığı değerlendirmede, Mısır'daki krizin diğer petrol üreten ülkelere yayılırsa bunun ciddi bir risk teşkil edebileceğini ve yaşanan politik karışıkların emtia piyasalarına etkisi olduğunu belirtti. Duruöz, "Ancak dünkü olumlu veriler, Avrupa tarafında iyimserliğin korunduğunu gösteriyor" diye konuştu.

Piyasalar, yarın açıklanacak enflasyon verilerine odaklandı. Enflasyon verilerinin, Merkez Bankası'nın bundan sonra atacağı adımlarda etkili olması bekleniyor.