Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de bu hafta Ocak ayına ait istihdam ve hizmet sektörü verileri açıklanacak. Analistler, istihdamın ilerleme kaydetmesini beklerken, hizmet sektörünün 14. ayında da genişlemiş olmasını bekliyor.

Dolar, dün Kahire'deki çatışmaların yeniden başlamasının üzerine yükseldi. Euro ise, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Jean Claude Trichet'nin bugünkü toplantısında enflasyon uyarısında bulunacağına yönelik spekülasyon üzerine, Yen karşısında 3 günkü kazançlarına tutundu.

ABD'den gelecek güçlü verilerin Doları yükselteceğini söyleyen UBS AG'nin stratejistlerinden Gareth Berry, "Mısır'daki gerilim tırmanıyor. Bu durum da risk iştahı için iyi olmadığından, doları sığınılacak liman olarak görme eğilimi artabilir" dedi.

Dolar, Euro karşısında 1.3811'den 1.3790'a yükseldi. Dolar/Yen paritesi ise 81.55'ten 81.63'e çıktı. Euro, Yen karşısında ise çok değişmedi ve 112.58'den işlem gördü.

Dolar, ABD ekonomisinde yüzde 90'lık pay sahibi olan hizmet sektörü verilerinin açıklanması öncesinde, 16 büyük para biriminin 13'ü karşısında değerlendi. Arz Yönetimi Enstitüsü'nün imalat dışı endeksi ise Ocak ayında değişmedi ve 57.1 oldu.